Friday, 29 May 2015

Performance Drink Minuman Isotonik Pilihan Kami di Bulan Puasa

0

Assalamualaikum wbt...

Minuman Isotonik di Bulan Puasa

20 hari lagi ramadhan akan menjelang tiba.Mesti ibu-ibu di luar sana sibuk memikirkan cara yang berkesan untuk mengajar anak-anak yang berusia 5 hingga 12 tahun berpuasa.Betul tak?Ketika berpuasa kita kehilangan air di dalam badan akibat panas pada siang hari. Jadi kita perlu mengekalkan kadar dehydration pada kadar yang minima. Macam mana nak elak dehydration ni? Jangan risau....


Shaklee berjaya mengeluarkan Performance Drink minuman isotonik di bulan puasa. Ia mampu memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Amat disyorkan sepanjang berpuasa dan ketika cuaca panas sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh. 


Performance Drink berperisa oren boleh dinikmati oleh:

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Amat sesuai untuk mengelakkan kemeruduman susu ketika berpuasa (bagi ibu yang menyusukan) kerana ia  membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. 

5. Sesuai juga diberikan kepada kanak-kanak yang demam 

6. Sesuai juga diambil oleh pesakit Diabetis kerana  dapat memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Formula unik dalam Performance Drink

Opti-Lyte adalah campuran saintifik elektrolit untuk menyokong tahap penghidratan optimum. Ia terbukti secara klinikal untuk penghidratan yang lebih baik daripada air dan mempunyai lebih banyak elektrolit dari jenama yang terkemuka.


Formula khas Opti-Lyte ini juga digabungkan dengan gabungan karbohidrat unik untuk memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokongpenghidratan optimum.

Gabungan karbohidrat yang dimaksudkan (dulu dikenali sebagai formula OptiCarb), termasuk glukosa, fruktosa dan maltodekstrin. Glukosa dan fruktosa adalah karbohidrat ringkas untuk penyerapan yang cepat. Maltodekstrin adalah karbohidrat yang lebih kompleks yang direka untuk memanjangkan penyerapan untuk membantu mengekalkan tenaga dan daya tahan.

Manfaat Utama Performance Drink:

1. Meningkatkan daya ketahanan badan

-Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh badan.
2. Membekal tenaga dan daya ketahanan fizikal
-Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh badan. Ia mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan chloride. Produk ini dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang aktif dalam kerja seharian.
3. Mencegah penyahhidratan
-Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan dan membantu untuk melembabkan kulit.
4. Mengekalkan paras gula
-Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan kesembuhan akibat kecederaan otot.

Performance Drink juga boleh dicampurkan bersama ESP dan Meal Shakes untuk kesan yang lebih kepada tubuh badan. Untuk tahu lebih lanjut tentang set kombo yang sesuai semasa bulan Ramadhan, Set Berpuasa Klik Sini
Performance Drink menjadi minuman wajib SH dan seisi keluarga di bulan Ramadhan.Performance Drink minuman Isotonik di bulan puasa.SH amat menyukainya!!!

Untuk sebarang pembelian produk Shaklee boleh hubungi SH

0 comments:

Post a Comment